Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjärngymnastik

Med bokstäver i rutor
vi lösa vill vårt kryss
i tidningen vi köpte
i affären helt nyss

Vi vässar våra tankar
för att få gåtans knut
i ordböcker vi söker
när kunskapen tar slut

En terapi för hjärnan
som gör att du mår bra
ett tidsfördriv för sinnet
som var själ borde ha

En variant bär siffror
och krypto likaså
frågorna med rebus
är svåra att förstå

När man har satt igång
det ej går att ta rast
vid korsordslöseriet
man troget sitter fast

Så när ett kryss är löst
man måste skaffa mera
då går vi till affären
och köper några flera

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 342 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-04-25 10:07



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
BRAVO!
2024-04-29

  Eva Langrath VIP
Fin hyllning till hjängympan som berikar våra liv.
2024-04-27

  Marita Ohlquist VIP
En hjärngympa på hög nivå
som berikar våra liv
ett givande, utvecklande
och lärorikt tidsfördriv.
2024-04-26

    Lena Staaf VIP
Rolig och svängig dikt om ett trevligt och berikande tidsfördriv!
2024-04-25

  Blomma-Stjärna VIP
Bra o rolig om ett - för många - älskat "tidsfördriv"
och förstås älskad - hjärngymnastik!
2024-04-25

  lodjuret/seglare VIP
De flesta bruk, vanor skapar beroenden. Har en väl skaffat dator, medlemsskap i exempelvis poeter.se är det svårt att avstå. Det skapar så gott som omedelbart...
2024-04-25

  soligajag_1 VIP
Underbar poesi med rim och anekdoter. Denna gillade jag.
2024-04-25

  Maria Sundelin VIP
Sant
2024-04-25

  Kungskobran VIP
Härlig rimmad text

Här är en allegori

I beroendets värld vi vandra
en del är beroende av korsord
en del av alkohol
en del av spel
den kan vara destruktiv
den kan vara skön
den kan ge nya rön
det är en del
av människans sätt
att göra rätt
att göra fel





2024-04-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO