Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det är en bra förklaring. Eftersom jultomten inte finns i verkligheten, som den ser ut nu i alla fall, är det därför vi inte har några jultraditioner heller i vår familj. Vi har ingen gran, inga julsånger, inga julklappar och ingen julmat.


Det är en bra förklaring





Det är en bra förklaring till varför verkligheten
ser ut som den gör. I den rika delen av världen
finns det inga uteliggare, ingen kriminalitet och
ingen som har som hobby att jaga, i skogen eller
ens i storstadsdjungeln.

När vår familj åker in till Göteborg, är det inte
för att besöka jaktmarkerna där, utan för att ha
picknick i slottsparken. Picknick är engelska för
utflykt, men flykt låter så negativt, och det är
därför det fått ett sådant

där engelskt låneord. Litet som garage om någon
har bil, paraply om det regnar och adjö om man
går bort sig. Vidare biskvi om man vill göra rätt
för sig genom att popularisera nyponsoppa och
andra franska låneord likt

en attache på tillfälligt besök i ett annat land.
Och att göra reklam för andra länder, eller sitt
eget, kan ju ändå inte ses som fel. Bara ibland
en del människor som inte bor här, åtminstone
kan känna en viss avund.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 21 gånger
Publicerad 2024-04-21 06:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP