Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lustans missiler på vinyl

Intet ont anande släpps vi ut och sätter genast
fullaste fart.
Utan att veta vart eller till
vad.
Det är en enkelbiljett, för de flesta inte ens det.
Både blinda och döva.
-Outvecklade, ofärdiga, om man så vill.
-Men vinna vill vi, var och en.
Och vi är många fler än vi tål.
(Vi kommer inte att sakna varann.)
Ty det är lusten att komma först som är störst.
Lust för liv, som Iggy Pop och hans Stooges sjunger från 33 varvs
vinyl.
Lust och hunger för
liv.
Det blir bara en av oss, och det blev
du.




Prosa av Mats Edin VIP
Läst 36 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-21 20:06



Bookmark and Share


  Respons VIP
En dikt som sjunger och låter som musik...
2024-04-22

  Anya VIP
Härlig rytm i existentiell ton. Gillar vändningen i slutet som väcker fråga. Varför blev det bara en av oss?
2024-04-22
  > Nästa text
< Föregående

Mats Edin
Mats Edin VIP