Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Reflektioner kring social klass och familjepåverkan..


Barn behandlas på armlängds avstånd från apans svansen

 

Stenen hoppar inte långt från klyftfamiljen;
Jag hörde på radio P.1 att samhällsklasser är som för 100 år sedan i Sverige, detta är född av kattäter möss.(vi kallar hamburgare)

Vuxna jämförs med slavar, kändisars barn med privilegierade och arbetarklassen är på gränsen till lidande! (Uttrycket kan höras ur munnen på svenska barn på väg hem klockan 18 på vintern.


Stenen hoppar inte långt från familjen, säger ett klokt ordspråk. Likheterna mellan generationer kan vara överraskande, och inflytandet från familjen och miljön där vi växer upp är ostenso pouca.

Radio P.1 verkar ha tagit upp sociala klasser och katt- och råtta-liknelsen. Det är intressant hur dessa jämförelser kan spegla den sociala och ekonomiska verkligheten.

Vuxna är ofta föremål för plikter och ansvar, och jämförelsen med slavar kan tyda på en tung börda. Samtidigt kan kändisbarn ha tillgång till möjligheter och privilegier som andra inte har.

I slutändan slår varje individ till sin egen trumma och kämpar med sina egna utmaningar. Det som spelar roll är hur vi väljer att navigera i livet och inte specifikt definiera framgång och lycka.




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 17 gånger
Publicerad 2024-04-29 13:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP