Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lottodrömmar

 

 

på Lotto jag spelade

drömde om storvinst

jag i dröm speglade

rikedom som finns

 

tålmodigt hoppfullt väntande

på stora vinsten hoppades

på ett bra förräntande

min förväntan knoppades

 

månad kom, månad gick

inga pengar jag fick

men skam den som ger upp

tänker inte få krupp

 

satsade återigen samma summa

denna gången ska det väl gå

jag slå på vinstens trumma

jädrar! och hej o hå!

 

månad kom, månad gick

inga pengar jag fick

det var då själva den!

inget jag fick igen!

 

fortsatte då oförtrutet

var detta slutet?

tålamodet började tryta

jag ville bara ryta

 

nej, så ta mig tusan!

jag tror jag slutar

det ingen mening är

blir nog ingen miljonär

 

bättre pengar spara

det kan jag klara

sparar sköna slantar

kanske bättre jag bantar

 

speldjävulen jag ger kicken

faller inte för blicken

nä, nu får det vara slut

mot framtiden jag blickar ut

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2024-04-02 15:21



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Finns i alla fall en som vinner, dygnet runt, året om, miljon efter miljon, Svenska Spel heter den.
2024-04-03

  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande text som spelberoende borde läsa och begrunda.



2024-04-03

  Kungskobran VIP
Placera pengarna på börsen i stället
2024-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP