Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här är det min älskling som bestämmer hur historien ska fortsätta - om än baserat på mina alternativ som ger möjliga glimtar. Ni kan gärna fundera hur ni skulle ha valt - men det är hon som får välja tillvägagångssätt.


Grönluvan följer Drakstigen, kapitel 5

 

 

Snarare än att kontemplera över endera bland skrifterna, söker sig Grönluvan runt bokhyllan. Där bakom återfinns inga fler grottväggar - besynnerligt nog - blott en öppning mot en glänta fylld med vitsippor. Vad som blir en utväg ur grottan, påminner starkt om dess ingång - fast vetter åt ett helt annat håll. Bländad av morgonljusets aprilstrålar, vill Grönluvan rygga tillbaka in. Dock blir hon stående i öppningen, förhäxad av suset från ofantliga vingar. Innan den lilla kvinnan vet ordet utav, har draken landat mitt i gläntan. Precis som förra gången börjar han tugga på blomsterprakten, hungrig som ett djur. Grönluvan utbrister i ett kvävt skratt, och känner lust att mata varelsen med körsbärsblom, som hon har rockfickorna fulla av.

 

Äntligen befinner sig Grönluvan så nära sin kära drake, att hon skulle kunna vidröra såväl dessa spretiga morrhår som hans taggiga svans. Hennes förundran finner knappt ett ord, nej, drakens tunga tycks heller ej så språksam. Däremot hans uppsprickande leende säger lika mycket som titlarna på livsåskådningslitteraturen hon fann inuti drakgrottan. Grönluvan erinrar sig den allra översta Above Your Universal Fairytale (Finding Another Forever) och får fram frågan ifall det är han själv som är författaren Andy End. Samma sekund återspeglar sig svaret i drakens grågröna ögon. Då ser hon sanningen : hur han är en okänd filosof med magiska förmågor, säkert även en tänkbart passionerad älskare.

 

Vad står nu på tur för vår goda grönluva att ägna sig åt...?

 

Q) Knäpper plötsligt några kul kort på draken med sig själv, som hon tänker skicka till skogens drottning, så denne fattar att här finns fler spelare i leken - ingalunda givet vem som vackrast i världen är.

R) Drar in draken i hans grotta, där de sätter sig i varsin sammetsfåtölj, medan hon ber honom berätta vad han skrivit i alla dessa läroböcker, eller åtminstone varför.

S) Slingrar sig sensuellt runt drakens kropp, där mitt på skogens matta av vitsippor, och låter såväl hans vingar som klor och svans slingra sig runt henne, i nån sorts sexuell dans.

T) Tar trätrappan till bergskrönet, den här gången tillsammans med draken, som tänder en liten valborgsbrasa de kan värma sig vid hela stundande afton.

 

 

 

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-28 13:01



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Skall bli kul att läsa hur det kommer att fortlöpa.
2024-04-29
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP