Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hornbarn

Ni som slår vakt om framtiden
är rädda för barn som oss
för ni vet att vi kan lägga band
på er egoismen
Och försätta era trötta hjärtan
i brand

Vi äro små hornbarn
argsinta och rebelliska
som inför auktoritärt spöke
alltid säger nej
och vässar våra tungor
med enkel uppriktighet

Allt som krävs är ett ord
för att väcka era lamslagna själar
och smitta er med barnasinnets okuvliga tro

på en av flera blomstrande världar




Fri vers av besvärjande
Läst 49 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-28 19:51



Bookmark and Share


  Koppartråd
Har läst denna mer än tvåsiffriga gånger, och fastnar alltid för frasen "auktoritärt spöke" - vilket så perfekt beskriver den tomma makt auktoriteter försöker manipulera oss till att kuva oss inför.

Detta var så fantastiskt bra skrivet! Men sen förväntade jag mig inget annat från ett poetic genius ;)
2024-05-05
  > Nästa text
< Föregående

besvärjande
besvärjande

Senast publicerade
Hornbarn
* Se alla