Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla åldrar samtidigt

Jag sätter ner kassen på trottoaren och tittar på huset tvärs över gatan. Jag har gått här många gånger tidigare och självklart vet jag att husets ena hörn avslutas i ett torn. Fönstren är små och sitter långt ner. Taket är en praktfull grönärgad kupol som kontrasterar mot de andra husens fyrkantighet.

Treåringen blir vild. Hon springer runt runt därinne. På den vikalkade väggen växer gräset och vassen fram. Och där mellan stråna glimtar tigerns ögon fram. Flickan stannar och möter djurets gula blick. Så är hon där inne i väggen. Hon sätter sig med uppdragna knän och känner hur tigern makar på sig och hon lutar sig in mot styrkan och mjukheten. Hon drar in doften och är alldeles lugn.

Jag lyfter upp kassen och går vidare.




Prosa av Ohemulen VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-04-29 14:13



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
På hemväg från Konsum kan de vildaste fantasier plötsligt bryta fram!
Välkomponerad situationstext.
2024-04-29

  Emanuel Sigridsson VIP
Underbart, lite av Selma Lagerlöf i modern form och vad Du än gör nu när Du går vidare. Hämta inte geväret.
2024-04-29

  animan VIP
Tycker om.
2024-04-29

  Kungskobran VIP
Så fantasifullt
2024-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Ohemulen VIP