Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt ur intet


när jag vaknar

när jag vaknar
i ett moln av
inre bilder
så de rör sig
vilt omkring
kolliderar
i min skalle
hela tiden
smälter samman
till en seghet
rinner sakta
skarp besk honung
genom halsen
bålen benen
tynger snart ner
mina fötter
så de sjunker
genom golvet
när jag reser
mig ur sängen
glider efter
börjar dagen
där i djupet
dock jag lurar
hela skiten
hasar fram mig
trycker knappar
så musiken
börjar ljuda
låter molnet
alla bilder
honungsbeskan
drunkna sakta
mycket sakta
men bestämt

jag kan ge mig
ett första djupt avslappnande andetag
flyter
efter andra tredje
upp ur djupet
in i en cram med mig själv
ler




Fri vers (Fri form) av christian hüls VIP
Läst 34 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-29 14:35



Bookmark and Share


  Anonym__ VIP
Din dikt är fylld av starka bilder och känslor. Den beskriver på ett gripande sätt den inre kampen när man vaknar och möter dagen. Raderna “rinner sakta, skarp besk honung genom halsen” ger en känsla av att vara fast i en klibbig sötma som samtidigt är smärtsam.
Det är som om du målar en bild av att kämpa för att komma upp ur sängen och möta dagen, trots den tyngd som vilar på dig. Och ändå, i slutet, finns där en känsla av lugn och acceptans – att ge sig själv ett djupt andetag och flyta fram.
2024-05-01
  > Nästa text
< Föregående

christian hüls
christian hüls VIP