Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Makt

någonstans sitter någon
med för mycket makt
han rycker ett nässtrå
och grinar illa

han har viktiga beslut att fatta
om människorna som är fel
de olydiga pajaserna
de irriterande asen

de ska dö förstås
men hur
det får inte gå för fort

han behöver vidrigare vapen
Satan två tycks inte skrämma
till bön om nåd

en farsot
laddad med skuld och självförakt
tonvis med komplex och dödsångest
varför inte
labbet får titta på saken

det viktigaste är nu

att arméerna marscherar i takt
mot slakten
hur många kan han satsa
kvinnorna måste hur som helst
föda fler

han petar sig i näsan




Fri vers av Ulf Lundin VIP
Läst 22 gånger
Publicerad 2024-04-25 08:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Lundin
Ulf Lundin VIP