Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stagnelius som bl.a. skrev Till förruttnelsen var tydligen länge kanslist på ecklesiastikexpeditionens kansli.


Byråkraters diktarklotter

Jag är nog ändå till börden byråkrat, fastän jag inte uppbär något ämbete. Byråkrati är formbundet som poesi, men där slutar också likheterna. Ändå har väl mången mörksint byråkrat klottrat dikter vid skrivbordet.

Jag är nog ändå till börden poet, fastän jag mestadels diktar för vinden. Lidandet liksom konsten är för mig mest en hobby. I min familj av bruksarbetare, bönder och andra dugliga lider man av hävd endast på fritiden. Allt annat vore självömkande. Till och med alkoholismen har i min familj mestadels varit ett tidsfördriv på helgerna eller ålderns höst.

Jag är nog ändå till börden skata, som fjädrar mitt bo med silversmycken. Tjuvaktig är jag till naturen; alla vackra stunder har jag norpat genom livet. Det som blänker ska man ta och med byråkraters diktarklotter bygger jag mitt rede.




Fri vers (Fri form) av Snödis VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-18 22:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Snödis
Snödis VIP