Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ja, jag mår bra, mer eller mindre i alla fall. Detta var ett absurdistiskt infall.


Som man bäddar

som man bäddar får man ligga
och när man ligger där öser nån jord över en
och man inser, förläget, att det är ens egen begravning
och det är ju pinsamt då man inte är död än
och man försöker förklara detta för de samlade
men de har bråttom till kyrkkaffet
(det måste man ju förstå)
och när man nu väl blivit begraven
kan man ju lika gärna ligga där och vila en stund




Fri vers (Fri form) av Snödis VIP
Läst 41 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-29 18:23



Bookmark and Share


  Koppartråd
Inte ens i döden slutar stressen styra över vår vardag. Men när man är osynlig blir plötsligt livet lite mer fridfullt. Helt underbar dikt!
2024-03-10

  Svart svan
Fantastiskt måleri med ord... och huruvida det sen är skovlar med mull eller nävar med risgryn som kastas över en går väl på ett ut i sammanhanget... liksom...:)
2024-03-08

  Eva Langrath VIP
en härlig absurd dikt med stråk av allvar.
2024-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Snödis
Snödis VIP