Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordbunden

Tänk om jag skulle splittras i två
och den ena skulle skita i allt och
planka på ett tåg ned till Berlin,
läsa poesi och
umgås med skumma intellektuella typer
som antagligen röker på.
Med intäkter från ett svartjobb på nån bar.
sedan finna sig själv i Appalacherna
och söka litteraturstipendium
för att skriva århundradets roman
i en stuga i fjällen.

Och den andra skulle
fortsätta vara jordbunden
på 66 kvadrat
där det alltid tycks ligga åtminstone
en smutsig tröja på golvet.
Söka jobb på
bekvämt pendlingsavstånd
och bygga på sig själv
mellan legobyggen,
besök hos åldrande föräldrar
och stödjande sms till nån gammal vän.

Och nu och då kanske de två
skulle utbyta ett samtal
eller i vart fall ett mess -
om de fortfarande hade något
att säga till varandra.




Fri vers (Fri form) av Snödis VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2024-03-09 15:32



Bookmark and Share


  Marija M VIP
Livets ständiga konflikt. Våga drömma, våga stanna. Jag älskar den. Tack.
2024-03-11

    Julia Engström VIP
Underbart
2024-03-09

  Emanuel Sigridsson VIP
Det lyfter verkligen. Det är inte utan att man blir riktigt nyfiken.
2024-03-09

    Askanden
in a multiverse...
2024-03-09

  rostspik VIP
Bra text om människans dualitet, eller olika sidor som vill olika saker.
2024-03-09

  Larz Gustafsson VIP
Folk som röker marijuana och hasch ska hudflängas.
Svin allesammans.

2024-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Snödis
Snödis VIP