Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stenkulor


Av både glas och keramik

I grym värld måste en genom därför så kul minna sig i skolan om när påsen med stenkulor, plockades fram då hade man trivsel. På rasterna i våren sådär att visa upp vinnarskallen och spela friskt ett så kul tidsfördriv, wow så kul man hade.
Och det var sällan som man gick tomhänt hem ifrån skolan kulpåsen var oftast mer än halv full och som dom skimrande i sina kulörer, färger, ja och det som av glas (finns kvar än, hos mig inköpt nya) ska man inte tala om för dom hade man närmast hjärtat och som annat nedanför sängen om kvällarna låg man länge och beskådade små kulorna som rena sten undren.

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 26 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-19 13:28



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Texten får mig att minnas min skoltid, glaskulor ville alla ha, men dom var dyrare, låg längs ner i påsen.
Vi spelade på olika sätt, det ena var att putta ner andras kulor i små gropar, det andra var att rasera pyramider.

2024-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP