Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inte för att jul än men kom i tänket på svår knäckta nötter


..Sådan julnöt

Det var en svår nöt att knäcka fastän special tången som så bra för julnötter speciellt, fick jag ge upp. Som något hård likt nöten känner mig emellanåt och minst sagt i frustrerad här, så beslutade, i att hämta hammaren och när jag gjorde det så vips i kras, nöten, hm också och mer än vad som önskades så typiskt, för nu var nöten inte hanterbar längre.
Ja ja nu får det räcka med att knäcka nötter tills hjulen börjar rulla in på allvar ingående nytt i julpynt. Och ni vet dekorationer och sånt som stundar i sådan högtid som i var och vartannat hem pryds som färgglada torgstånd, fin fint det.

Ska bli spännande att se hur våren och sommaren ter sig vad gäller andra typer av nötter att knäcka, för leråkern, som nu väntar nog kan bli en hel del nya tester på svårknäckt-a nötter som till exempel kompost jord som annat, peppar också, här gäller nu att tämja överarmens muskler, och.. blidka bondens gödsel från sina kor, så tar nog och hämtar upp små lass som ramlar ner från vagnen längs vägarna framåt det kan nog räcka ganska långt med lite annat smått och gott till.

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 22 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-23 10:40



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Låter som världens massa jobb bara för att gödsla jorden. Men vad gör man inte. Man ger sig inte iaf. Får väl säga "heja", jag som inte är där.
2024-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP