Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto privat..Kan man tänka sig i nytt blänk


Putsas upp från grunden

Kan man tänka där något gått snett att bara ”tigas ihjäl” utan att putsas upp från grunden till frid i blänk.?
Hur läkedom för själar då?
Ja till viss del tysta ord men inget så fel som att ”tiga ihjäl” för, förr eller senare kan skört glas gå i bitar på ännu mera av trasighet därav många svår läkta sår.
Vårstäda och damma putsa från grunden upp klenoderna ja vi vet ju hur grant det kan bli då.
Vad gjorde som så fel ”jag ligger ju alltid på topp i ärlighet och så rätt som bara går, sa någon, så varför ändra på det, …så att ångra något nneee då inte jag.…
Men kanske behöver komma i ånger emellanåt i något att korrigeras. I det lilla enkla ordet, förlåt och att ödmjuka, sig kan finnas stor lösning för frid inom och mellan parter.

Fridens band är en läkedom om fel begåtts och när städat från grunden låtit sig ödmjuka..så ljuder glädje och tacksamhetens toner därefter.

Bevara varandras heder och ett brutet rör behöver inte sönderkrossas mer, det går att städa upp för nya lystern.

Där hjärtat gråter kan lystern och frid komma åter med sitt lilla strå till stacken för det.
Och ett skört glas som av gammalt eller vilket så oavsett gammalt nytt eller av yngre hantera varsamt, för att hållas fräsch och som nytt långt framåt.

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-24 18:28



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Människor som ting mår mycket riktigt bäst av att omhuldas, det har du så rätt i. Du blandar här sanning med metafor och bygger upp ett sammanhäng härmed. Alla kan förstå innebörden, som naturligtvis är ständigt aktuell.
2024-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP