Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Över eller under frågan?” sönder och samman”…


Inte tid

”Jag har inte tid” uttrycket allmänt vedertaget.

Har vi tid och hjärta? För ekorren när hon stjäl mat ur fågelbordet för mjölk till sina små; ja så gärna så för hon måste ju även hon få överleva lilla gulliga rackaren, som så ivrig som självasten för maten. …Tar från små pippins korn (ungar framöver) ja men än sen, och, ”den enes bröd den andres död” lydelsen så man får väl dela med sig tycks domherren i tänket befinnas;. …
****
Naturen har så sant sina egna lagar både på grymt som gott, tämligen så lika som den mänskliga världen som borde veta och värna allt skapat bättre men tyvärr, något man fått vänja sig vid från ur minnes tider.
Djur och naturvärlden sina lagar och tider, men jag vet inte om dom ”dukar under” eller över, bordet.
”Dukar under ” betydelse av ett uttryck att man inte orkade med på en helhet av sysslor man slet sig ”sönder och samman” därför var det också så viktigt med en ordentlig dygnsvila att sova ordentligt på natten var av stor nödvändighet och då var ju även ”helgvila” en helgd.
Människan behöver vila och återhämtning för att orka, och desto äldre vet vi ju att desto mera som av vikt.

Jag vill, och går nu ut i naturen och njuter av dess specialiteter på dukningar inte bara i som skådebröd på borden utan som smak bitar lökar för sinnena och själens mående. Smakar in våren.

Copyright Glitträ

Jag vill har och tar mig tid att göra min njutning …

Copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 23 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-04-21 10:02



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Djungelns lag kan fascinera och roa, och den lilla ekorrens tjyvande inte minst. Vi människor är ju f. ö. rätt duktiga på att ta för oss själva. Smaka in våren var en bra idé, det låter inte så drastiskt.
2024-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP